Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPCNH) zoekt actief ondernemers op. Zo ook Ygenzinnig voor de rol van Communicatiemanager & Projectleider Cybercrime RPCNH.

Het RPC is een initiatief van het georganiseerde bedrijfsleven, de samenwerkende gemeenten in Noord-Holland, politie, het openbaar ministerie, de brandweer en de provincie. Dit publiek-private samenwerkingsverband maakt zich sterk voor de aanpak van criminaliteit tegen het bedrijfsleven in de regio Noord-Holland. Dagelijks bewijst het haar meerwaarde. Want met preventieve maatregelen, voorlichting en trainingen reikt het pragmatische oplossingen aan. Op welk gebied? Denk aan cybercrime, ondermijning, overvaltraining en excellent cameratoezicht.

Een dubbelrol in projectmanagement en communicatie advies

Als Projectleider Cybercriminaliteit hield ik me bezig met de organisatie van een Masterclass Tour. Deze liep langs een tiental gemeenten in Noord-Holland. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het braintainment congres Out of Business met 300 bezoekers. We organiseerden dit centraal in Noord-Holland op het Landgoed Willibrordus in Heiloo. Samen met dagvoorzitters Maarten Witte en Manon Blaauw en keynotes Danny Mekic, Christian Kromme en Victor Lamme zochten we de interctie op. Bij beide activaties stonden bewustwording, beleving en gedragsverandering centraal. In de rol van Projectleider lag de nadruk op het realiseren van de verbinding tussen gemeenten, ondernemers en cyberexperts.

Out of Business RPCNH (8)   

In mijn rol als Communicatiemanager ondersteun ik de doelstellingen van het RPC breed op het gebied van veilig ondernemen. Dit betekende in praktijk o.a.: het ontwikkelen van een passende huisstijl samen met design, het geven van interviews, het schrijven van persberichten en het uitzetten van de communicatie en specifiek de social strategie. In nauwe samenwerking met de Programmamanager werden activaties opgezet en begeleid. Een voorbeeld hiervan is de Haarlemse Veiligheidscheck samen met de studenten van het NOVA college, de politie en de gemeente Haarlem.

Het Marketing Netwerk

Tijdens dit project mocht ik samenwerken met meerdere mensen uit het Marketing Netwerk. Specialisten die juist in een flexibele organisatie als het RPC hun meerwaarde konden bewijzen. Als Communicatiemanager & Projectleider Cybercrime RPCNH heb ik bovendien veel nieuwe contacten gelegd. Ik werkte samen met ICT’ers, neurowetenschappers en met een futurist. Ik trok op met agenten, ethical hackers en veiligheidsambtenaren. Bovendien mocht ik sparren met geweldige dagvoorzitters en communicatiespecialisten. Het is ongelooflijk hoe veel kennis je opdoet in zo’n project. In 2020 mag ik weer. Top.