Artikelen HRLM 
In opdracht van HRLM | haarlemse stadsglossy schreef Ygenzinnig een serie artikelen over de creatieve broedplaatsen in de stad. We bezochten enkele prachtige locaties in Haarlem waar creatieve ondernemers elkaar ontmoeten, inspireren en versterken. Zo interviewden we een aantal organisaties op de Jansstraat 46, Klein Haarlem , Harlem Legacy, Gonnet 26 en Onze Kapel.

Onze Kapel 
Tijdens de Creatieve Bedrijven Route hadden we niet de mogelijkheid  om de oude kapel van de Maria Stichting te bezoeken. Een gemiste kans volgens insiders en dus belden we voor een afspraak met Miriam Vogels van Onze Kapel, die verantwoordelijk is voor de restauratie. Een kleine week later, op een prachtige winterdag met laagstaande zon, brengen we een bezoek aan Onze Kapel.  

een gorilla met baby van kogelhulzen,  indrukwekkende glas-in-loodramen en het massieve altaar

Verscholen tussen de moderne appartementen met strakke lijnen en metalen sierroosters is de kapel een opvallende verschijning. Vanaf het moment dat de deur opengaat, wanen we ons in een compleet andere wereld. De moderne centrale hal met trappenhuis wordt verlicht door een drie etages tellende lichtwand met een abstracte beeltenis van Maria en het kindje Jezus. We volgen een vriendelijke dame de trap op, langs een gorilla met baby van kogelhulzen en het massieve altaar, richting de kapel.

Onze Kapel 1 Onze Kapel 4  Onze Kapel 6 Onze Kapel

Foto’s zijn van Michael van Oosten

Even laten inwerken ….
Op de tweede etage worden we met een kraakverse cappuccino aan een goud glimmende bar verwelkomd. Het biedt ons de mogelijkheid de ruimte even op ons in te laten werken. De hoogte, de indrukwekkende glas-in-loodramen en de schitterende tegelvloer, maar ook de doorkijkjes naar de andere kleurrijke ruimtes. In de lengterichting een lange tafel met een tiental werkplekken en tegen de verre zijde een enorme withouten trappartij met een jaloersmakende boekenwand. We komen ogen tekort. Lees en bekijk het complete artikel in HRLM online.

Wil je jouw verhaal laten vertellen of ben je op zoek naar een freelance redacteur? 
Bel met Ygenzinnig op 06::10248385 of mail.