Van onschuld naar onwil

Van onschuld naar onwil ….

van willen naar moeten, op de fiets, regenpak vergeten, snoozen tot na het eerste uur. Een overschot aan leraren, geen juf te vinden, laat staan een lachende. Onleesbare boeken met gescheurde kaft en dito agenda’s, kauwgum onder tafel, potlood en rechterwang op het blad. Je eerste tongzoen, sigaret en je complete kamer onder de kots, je eerste avond alleen thuis of stiekem niet en je eerste liefde van je leven. Tussenuren, boterhammen in de vuilnisbak, patat speciaal om half 1, biljarten, shoppen, darten en slijmen bij de conciërge.

Gewicht op je schouders van tas en verwachtingen, je hoofd vol met gedachten, je hart vol met vuur. Je bent er klaar voor schat en toch heb je geen enkel idee. We gaan het je niet vertellen, ga het maar doen, ervaar het, onderga het en maak je eigen keuzes. Maak fouten, ga op je smoel en leer! Leer alles, leer het leven, leer je verantwoordelijkheden, leer wie je bent en wie je wilt zijn. Wij zijn er voor je … altijd!